2008. január 2., szerda

Desszert

Desszert előtt LENCSE á lá Csabi:)

Sikerült elkészíteni az újévi lencsét, ettünk is nagyot belőle. Nem volt otthon lisztünk, ezért teleszakács szolgálatot tárcsáztunk. Csabi vegetáriánus és mindent tud a főzésről. Szóval a lencsereceptje is nyert! Beáztatott lencse (babérlevéllel és hagymával). Ázott úgy egy éjszakát. Ezt sóztuk, meg öntöttünk hozzá egy kis citromlét, így főztük meg. A készre főzött lencsét pedig pörköltalapra tettük. Azaz olajon pirított hagymára pirospaprika, erre a lencse. Végén kis tejföl és mustár. Isteni lett!

Házi gyümölcsös joghurt kehely:) (ezt a nevet most találtam ki.)


Desszert gyanánt ezt a finomságot ajánlom. Semmi extra kalória, garantált ízorgia 3 perc alatt! (A Lagzi Lajcsi éttermében a MOM-ben, ott adtak ilyet évekkel ezelőtt.) Ennek mintájára csinálom otthon.

Kell hozzá:
1 csomag fagyasztott gyümölcs (pl. erdei gyümölcs mix/ eper / meggy / szeder)
Néhány kanál cukor
Méz
Nagy natúr joghurt



A gyümölcsöt kis cukorral összeforralni ( nem kell azért lekvárt főzni, csak amíg elég szirupos lesz). A joghurtot tálkákba önteni, belecsorgatni a szirupos gyümölcsöt, és a végén tetszés szerint még mézet csogatni rá. Ennyi. Nagyon nagyon fincsi:)


A képekért külön köszönet Vicknek!

Nincsenek megjegyzések: