Egység


A Nő és a Tao című könyvben azt olvastam a nőiességről, (nagyon elnagyolva), hogy nőiesség az egység maga. Ellentéte a szétválasztottság. A nő minden pillanatban a harmóniát, az egységet keresi. A könyv arra tanít, hogy nőként felismerd azokat a pillanatokat, amikor a szétválasztottság veszi át az irányítást és törekedj az egyensúly visszaállítására.

Ma megtapasztaltam magam ilyen értelemben. Ha munkáról van szó, hajlamos vagyok kimozdulni az egységből és mindent tönkretenni...leginkább magamat. Ilyenkor egy céltudatos férfi kezd beszélni belőlem, ami persze elutasítást vált ki és megannyi konfliktushoz, nehéz csatákhoz vezet.

Számomra az első és legfontosabb lépés ennek a szétválasztottságnak a leküzdésére, hogy felismerem ezt és, hogy nem félek átengedni az irányítást. Tudnom kell mit szeretnék, bízni magamban, elfogadni és elismerni a tökéletlenségemet, elhinni, hogy nem kell okosnak tűnnöm és a másik is képes megoldani a szóban forgó feladatot. Nyugodtnak maradni és figyelni. Befogadni és elfogadni a másik fél szavait. Bizalmat szavazni neki.

Amikor végül sikerül nőként viselni magam racionális terepeken is, az fantasztikus érzés. Ráadásul így megnyilnak olyan utak, amik a valós megoldáshoz vezetnek, amik tanítanak.
A kommunikáció ennek szerves része. Azt hiszem az a legfontosabb kelléke egy igazi nőnek. Van még mit tanulnom...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós