Your ride


Tegnapi szituáció. Munka után hazafelé gurulok. Épp leszállok egy szusszra a Gödörnél a bringámról, nézni kicsit a lemenő nap fényében ki a fejemből, magamba szívni a tavaszi, pezsgő városi életérzést. Megcsörren a telefonom. Egy barátom új irodát bérel, szól, hogy menjek el vele megnézni, meg segíteni berendezni. Csupa fiú, kell egy női szem. Lekötöm a biciklit, beülök hozzájuk a kocsiba. Mesélem milyen jó volt legurulni a hegyről.

Erre hopp, belefutottam. Bele az "utáljuk a városi bringásokat" attitűdbe. 3:1. Nincs mit tenni, kell mondani valamit arra, hogy a városi biciklizés nem a hétvégi erdőben bringázást helyettesíti, a CM pedig nem a meleg felvonulással hozható párhuzamba.
Persze, én is boldogabb lennék, ha nem az úttesten kellene, autók között, hanem mindenütt bringaúton, de optimista vagyok, hiszem, hogy a nyomás működik, lesz itt bicikliút. Amióta a városban közlekedem és látom a változást. Hülye bringások...hát, azok is vannak. Hülye emberek, hülye autósok, hülye gyalogos, motoros, öreg, fiatal. Ez mind van. Na bumm.

Mindenesetre ezt a videót megláttam (Poldinak köszi:)) és az jutott eszembe, hogy ezt mutogatnám szavak nélkül mindenkinek, aki az autójában kivagyiskodik, kapszulába fordul, dühöng, unatkozik, vagy effélék. Azt a szabadságérzést, amit a városi biciklizés ad.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós