Mit mesél?

Származási hely: Palkonya2009


Mit mesélnek az álmok? És vajon milyen kapcsolatban vannak a valósággal? Ha álmodom egy rég nem látott emberrel és másnap szembejön az utcán, vajon van-e kapcsolat az álmom és a valóság között? Vagy az efféle jelnek tűnő dolgok csak utólagos belemagyarázások? Összefüggések keresése az élet véletleneinek halmazában? Hiszek a jelekben, az érzésekben, a megérzésekben. Csak a jelekben, az érzésekben, és a megérzésekben hiszek. Még ha félelmetes és lehetetlen irányokat mutatnak is sokszor.

Megjegyzések

Ago üzenete…
Furcsa. Mert én is álmodtam. Valakiről és valamiről. Nem volt teljesen vidám az álom, de teljesült. Egyik legjobb barátommal beszélgettünk, hogy hiszek-e a véletlenekben. Én sem hiszek bennük. Mindennek van célja. Nem fatalista vagyok, de hiszek abban, hogy az élethez való hozzáállásunkkal, a cselekedeteinkkel valamilyen módon formáljuk is a sorsot. Jönnek jó és rossz dolgok. A rossz dolgokat ki kell védenünk, a jót pedig meg kell ragadnunk. Nem mindenki képes erre, és ezért nem hibás, de nem is szánalomra méltó, hanem olyan, amilyen. Adott esetben így kell elfogadni vagy legalább megpróbálni.
Furcsa, hogy nem is ismerjük egymást, pedig van közös ismerősünk, egyszer összefutottunk egy bisztróban, de mégis, sokszor mintha magamat hallanám viszont pár dologban. Csak sokkal érdekesebb kiadásban olvasom a gondolataimat. Egyrészt jó, mert önigazolás pár dologban, másrészt elgondolkodtat, hogy bármennyire mások az emberek, azért sok közös dolog van és bőven lehet tipizálni.
Az álmokra visszatérve: volt, hogy az álom olyan reálisnak tűnt, mintha megtörtént volna és volt egy-két - szó szerint - olyan eset, amikor nem is 100%-ban, de bekövetkezett hasonló szituáció. Egyébként hiszek abban is, hogy az agy a pihenés alatt elemez, számol és a legmodernebb számítógépes hálózatokat, clustereket megszégyenítő sebességgel kiszámolja, megjósolja a legvalószínűbb jövőt egy-egy dologban. Sokszor téved persze, de van amikor beletrafál. És ez nem véletlen, csak az algoritmus nem tökéletes, amivel kiszámolja, mi fog történni. Lehet, hogy ez nagyon kocka, de ezt vallom.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós