Élmény spájz


A hosszú télre befőzöm a nyár gyümölcseit. Felteszem a kompótokat meg a lekvárokat ide erre a polcra és amikor elbújik a nap és már nem is emlékszem a napfény ízére, akkor előveszem őket innen a spájzból, becsukom a szemem és belekostolok abba, amibe éppen kedvem van. Sok üvegre lesz szükségem, hosszúak a telek mostanság.

Namármost. Egy gondos háziasszony felcimkézi az üvegeket, hogy tudja mi kerül a keze ügyébe akkor is, ha lábujjhegyen nyújtózkodik a legfelső polcon porosodó finomságokért. Lássuk csak mik kerülnek a matricákra szép kézírással, fehér cetlin narancssárga, vastagon fogó filccel.:

Hvari várba vezető ösvény éjszaka
Kishajóval kalandozás a Pokol szigetek körül
Mustacok öble
bodyART a tengerparton
Loco Bar
Egy bizonyos hajóskapitány emléke
Panni a sajkodi strandon
Hattyúk meg naplemente a Velencei tónál
A Duna Kisoroszinál
Blueblockeren keresztül a világ
Ördögkatlan, Kisharsányi templomban PP a zongoránál
Ördögkatlan: Tiger Lillies a Nagyharsányi szoborparkban
Nekem a Balaton...
Telihold fénye
Édes dinnye íze
Rozika Füreden a Kredencben
Gotan Project a telihold alatt
...

Megjegyzések

András Hídvégi üzenete…
Hogy-hogy erre a posztra lassan egy hete nem jött egyetlen komment sem...? Még Ago sem tette hozzá a maga bíztató-együttérző kiegészítéseit. Nem is értem. Pedig: annyira jó!

És ha lehetek most én az, aki kiegészíti a szerző gondolatait, akkor annyit hozzátennék, hogy vendégként sem lehet utolsó élmény rákenni egy keveset annak a bizonyos hajóskapitánynak az emlékéből egy nagy szelet pirítósra:)
Király Emese üzenete…
Hello, épp ma reggel jutottál eszembe, hogy nahát, milyen régóta semmit sem tudok rólad. Hát, hello:)
Ago üzenete…
Ago azért nem írt hozzá, mert ez így volt tökéletes, komment nélkül :) Agó nem mindig beszél, mert tud ő hallgatni is, sokat és nagyon, ha kell, vagy nem illik beszélni. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós