Igazság

Az igazság kimondása hit és önbizalom kérdése. Tegnap Mester Dóra szex edukátor, Füzessi Krisztián szexológus és Puzsér Róbert rádiós műsorvezető beszélgettek az Odeon filmklubban szexualitàsról, intimitásról az Intim Fejlövés kapcsán.
Felmerült, hogy a filmben a transzszexuális nő miért csak az esküvő előtt vall színt párja előtt arról, hogy eredetileg férfi testbe született. A filmvászon éles történeteket és nagy katarzist kíván. De ez a helyzet nem ennyire extrém. Feltehetném azt a kérdést is, hogyan lehet, hogy egy anya sosem árulja el a lányának, hogy ki az apja valójában? Vagy, hogy miért nem merjük bevallalni ha egyszerre több férfi vagy nő van az életünkben? Miért olyan nehéz elfogadni és felvállalni a tetteinket?
Filozófiai mélységei vannak a felvetésnek annak ellenére, hogy a válasz a valóságban pofonegyszerű. A hit azért kerül képbe, mert ha elfogadjuk, hogy mindannyian egy nagy egész egyszeri és megismételhetetlen része vagyunk, akkor tetteinket is képesek vagyunk ítéletek nélkül szemlélni. Rácsodalkozni arra, amit a bennünk élő isten cselekszik. Legyen ez a cselekedet a társadalmi normák szerint való vagy eszerint elítélendő. Talán ez a hit vezet egy olyan önbizalomhoz, talán jobb szó,önszeretethez, ami lehetővé teszi, hogy felvállaljuk az igazságot.
Published with Blogger-droid v1.6.8

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós